Костов: Няма да оставя случая с убийството на Мирослава

share

Защо умря това момиче? Това попита в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на ДСБ Иван Костов за случая с отвлечената и убита Мирослава в Перник.

Замесена е полицията, Мирослава е отстранена, защото е била свидетел на тежки престъпления, вероятно в клуба, в който членува, категоричен е Костов.

Временната анкетна комисия е фарс, каза той. По думите му той е помолил Цецка Цачева да обявява към коя партия е обявил принадлежност всеки от независимите кандидати. Бил ли е по някакъв начин привлечен за сътрудник на полицията въпросния Чочо? На базата на какво му е разрешено да носи оръжие, след като с бил подсъдим? Кой е помогнал да му бъде заличена присъдата? Защо не му е иззето оръжието?

Това са част от въпросите, които Костов обяви, че ще зададе на председателя на анкетната комисия, която ще разследва работата на МВР. "И ако комисията не е бутафория, той ще трябва да отговори", каза Иван Костов. "Това, че Стоев умря, се нарича "елиминиране на свидетел". Въпросът е защо се е разприказвал и какво е казал той, каза председателят на ДСБ.

По думите му е недопустимо депутати на ГЕРБ да проверява работата на МВР. Той отрече да е абдикирал от комисията. "Аз няма да оставя нещата така и ако тази комсиия е бутафория, то ще се види", каза той.

Няма такова отвличане, при което да се иска откуп от хора, които нямат кръвна връзка с отвлечения. И не само заради това версията на МВР за отвличането изглежда съшита с бели коинци.

Вече трети свидетел твърди, че има връзка между Първанов и Алексей Петров. Всички в ДАНС са ангажирани в издигането на Алексей Петров. Има хора, които ако бъдат разпитани, под клетва ще си кажат кой им е повлиял, за да ги начначат.

"Филчев е нагъл и очевидно лъжесвидетелства. Той е назначен от ВСС, който е назначил и Борис Велчев", каза още Костов.

Водещи новини

Още новини