Екатерина Захариева ще се срещне със саудитския министър на външните работи

eu2018bg.bg
share

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще приеме утре в София министъра на външните работи на Кралство Саудитска Арабия Адел Ал-Джубейр.

Това съобщиха от пресцентъра на външното министерство.

По време на срещата двамата външни министри ще обсъдят възможностите за задълбочаване на установения политически диалог, сътрудничеството в сферата на сигурността, борбата с тероризма, както и въпроси свързани с развитието на отношенията в областта на икономиката и инвестициите.

Задълбочаването на партньорството в сферата на инвестициите, включително земеделие, високотехнологични отрасли, енергетика и туризъм е от стратегическо значение в отношенията на двете страни. Първите дипломати ще обсъдят и политиката на ЕС по отношение на Южното съседство в контекста на актуалната политическа обстановка в региона.

В рамките на посещението си в България външният министър на Саудитска Арабия ще проведе срещи и с президента Румен Радев, министър-председателя Бойко Борисов и председателя на Комисията по външна политика на Народното Събрание Джема Грозданова.

Водещи новини

Още новини