БСП с въпрос към Цацаров: Използва ли се прокуратурата в Шумен за политически поръчки?

Булфото (архив)
share

Обръщаме се към главния прокурор Сотир Цацаров с искане да назначи вътрешна проверка в Районната прокуратура в Шумен.

Това обяви на трибунка в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова. "Питаме на какво основание Районната прокуратура е разпоредила на ОДМВР-Шумен за противодействие на икономическата престъпност да води разследване и да изисква от Общопартийната контролна комисия на БСП информация за това кои лица са присъствали на делегатски събрания на БСП. Кои са участвали в общински съвети, на какво основание искат информация за членство на хора в БСП?“, попита тя.

"Питаме Сотир Цацаров използвана ли е в този случай Районната прокуратура за политическа поръчка. Към министър Валентин Радев също имаме въпрос. Откога противодействие на икономическа престъпност не се занимава с корупция, а с това кой е член на БСП? Вчера излезе доклада на Международния валутен фонд, че сме на първо място по сива икономика. Вместо икономическа полиция да се занимава с това, прави цяло разследване кои са членове на БСП и кой е участвал в нейни партийни форуми“, добави Нинова.

"Последните години се упражнява натиск и репресии над граждани, изнудване и натиск над малък и среден бизнес, над инакомислещи. Ако кажеш нещо срещу властта върху теб се изсипва цялата държавна машина, уволняват те от работа, пращат ти НАП, митници. В сърцето на Европа по време на Председателството цари беззаконие и диктатура. Член на БСП, който е бил държавен служител, е уволнен, само защото е бил член на партията ни и му образуват проверка. Заобикаляйки закона започва ровене в партията в Шумен и в София, като се изискват всички списъци на партията“, разкри още соцлидерът.

Водещи новини

Още новини