Делян Добрев: Ще си подаде ли оставката Елена Йончева? (видео)

share

Повод за днешното ни изказване е решението на Конституционния съд относно оставката на нашия колега Делян Добрев. Искам да подчертая, че тези казуси винаги са били сложни.

Това обяви на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов. "Настоящето НС обсъди оставката на Делян Добрев. Искам да си припомните началото на 42-то НС, когато колегата Иван Портних беше избран за кмет на Варна и не беше освободен от мнозинството. Това беше натиск върху свободно изразена воля. Наложи се да гласуваме три пъти. Тогава начело на парламента седеше Михаил Миков, а заместник му беше Мая Манолова. Делян Добрев защити името си, ние защитихме името му. Той не трябва да подава оставка. Делян Добрев се съобрази и оттегли оставката си. Конституционният съд решава един въпрос по принцип. Настоящето решение не решава статуса за оставката на Делян Добрев. Това е обвързано с неговата последно изразена свободна воля. Има конституционни съдии, които са подписали решението с особено мнение. Ние искаме да се запознаем с техните доводи. В този случай няма предмет, защото няма решение. Твърденията на БСП отново са незначителни и неверни. Нашата парламентарна група действа законосъобразно", категоричен беше Кирилов.

По темата отношение взе и самият Делян Добрев. "С документи опровергах всички твърдения и тероии на Елена Йончева. Балонът й се спука. Колегите ме подкрепиха, работодателските организации ме подкрепиха и аз оттеглих оставката си. Миналата седмица зададох нови въпроси на Йончева за участието й в офшорка, но тя мълчи. Елена Йончева не отговаря на тези факти и въпроси. Аз искам да я попитам само - ще си подаде ли тя оставката?", завърши той.

Водещи новини

Още новини