Спрягат две имена за нов шеф на НСО

  • 31 януари 2018 20:12

  • 7756
  • 0
Спрягат две имена за нов шеф на НСО
©

Две кандидатури се завъртяха след очакваната оставка на шефа на НСО Ангел Антонов, който се готви да замине на дипломатическо място като консул или аташе в Санкт Петербург.

Указът за освобождаването му ще е факт до идния петък. Фаворитът за негов наследник на поста е зам.-директорът на Националната полиция - старши комисар Тодор Гребенаров. Гребенаров е родом от Карлово и беше началник на Областната дирекция на МВР в Пловдив, откъдето по времето на министър Цветлин Йовчев е назначен за директор на Главна дирекция "Национална полиция", а след това при министър Веселин Вучков остава зам.-директор в службата.

Втората кандидатура, която се завъртя днес, пък е от средите на НСО - на зам.-началника на службата полк. Емил Тонев, твърди Канал 3. Той се ползва с авторитет сред момчетата от НСО. Също като Гребенаров е работил в МВР, в дирекция на Национална служба "Сигурност" преди да стане ДАНС, майстор на спорта по кикбокс. От 2004 г. е в редиците на НСО. Самият той имал желание да оглави НСО, но според източниците ни от службата фаворитът за поста е старши комисар Гребенаров.

Сред гардовете настроението е оптимистично, с нетърпение броели дните до идването на новия им началник, който и да е той от двамата кандидати, само и само да се отърват от досегашния, издадоха информирани.

Самият Ангел Антонов пък обяви, че ще изчака завършването на проверката на Военната прокуратура за нарушения в НСО по времето на неговото ръководство. Той каза още, че е обиден на някои медии, които разпространили клевети по негов адрес. Според сигналите на гардове на НСО до прокуратурата Антонов е ходел на лов под маскировката на командировка. Проверката по сигнали за злоупотреби тече от месец.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7756 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини