Станишев: България изостава

Булфото
share

По думите му кампаниите за двата вота наесен съвпадат и това е условията на партията, за да подкрепи или издигне даден кандидат.

За пореден път бившият премиер отказа да се ангажира с подкрепа на кандидатурата на Кунева.

Станишев допълни, че на консултации с ДПС в сряда ще бъде уточнена стратегията за искане на вот на недоверие на правителството.

Пред конгреса на Отечествения съюз лидерът на БСП Сергей Станишев коментира, че правителството на ГЕРБ е вредно и пагубно за България. Бившият премиер припомни обещанията на управляващите страната да стане средноевропейска държава.

„Къде сме днес. Всички виждаме, че нещата отиват в противоположна посока България все повече изостава, че се установява едноличен режим на управление, който мачка всеки несъгласен”, заяви той.

По повод номинацията на Меглена Кунева за кандидат за президент, лидерът на левицата коментира, че това не е изненада. Станишев допълни, че тя е добра и сериозна кандидатура. За пореден път той заяви, че на този етап вървят вътрешнопартийни номинации и не може да се говори за подкрепа на БСП за Кунева.

„БСП не може да бъде организация, която осигурява на някого успех. От всеки кандидат, било то издигнат от него, или подкрепен от нас, трябва да има ясни ангажименти към политиката, която ще води като президент, каква функция ще изпълнява, с какво съдържание ще изпълни функцията президент и също така активно участие в местните избори срещу ГЕРБ и на наша страна”, изтъкна той.

 

Водещи новини

Още новини