Кутев: Борбата срещу паралелната държава продължава. Днес постигнахме точка

share

Защитата на мораториума за новите лекарства беше груба грешка на управляващите. Оказа се, че употребени са управляващите.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от БСП Антон Кутев. "Оказа се, че парламентът е зависим от един човек. Това е недопустимо за една парламентарна република. Най-хубавото днес е, че се спазиха правата на хората. Нашата борба срещу паралелната държава продължава. Последният пример е с антикорупционния закон. Общественото мнение беше на страната на нашите предложения. Корпуционният орган ще се назначава от мнозинството. Как този орган да се занимава с хората, които са го назначили? Органът, който трябва да контролира корупцията, трябва да бъде извън парламента и Министерски съвет. При президента корупция може да има в закупуването на канцеларски материали. В изпълнителната власт се подписват договори за милиони и там може да има корупция. Точно за това президентът трябва да назначава корупционния орган", категоричен беше Кутев.

"КОНПИ е единствената комисия, която е показала някакъв резултат в борбата с корупцията. Дали той е достатъчен - не, не е. Не искам да ставам адвокат на някой, но това срещу Прокопиев беше опит за сплашване на големия бизнес в България. Това е лично мое мнение", разкри той.

"Голямата приватизация се случи по времето на Иван Костов и след това при царя. Не искам да ставам адвокат на Корнелия Нинова, но съм убеден, че тя ще спечели делата за клеветите за "Техноимпекс". Нинова и БСП не носят вина за приватизацията. БСП е управлявала в 1/3 от тези времена", завърши Кутев.

Водещи новини

Още новини