Бойко Борисов: Цветанов трябваше да вземе главата на началник в МВР (видео)

share

Цветан Цветанов трябваше да вземе главата на някой от големите началници в МВР.  Това заяви в Здравей България по Нова телевизия премиерът Бойко Борисов. Грешките които бяха допуснати показват слаба квалификация.

Вътрешният министър не е човекът, който да обучи полицаите как се прави оглед. Нивото на наказанията зависят от министъра и той не е длъжен да се съобразява с моите искания за оставки, посочи Бойко Борисов. Ако бяхте проверили интернет дали хората от Мировяне евентуално продават контрабанда по сайтове, щяхте да видите Facebook групата и щяха да са десет пъти по-внимателни.

Сега за тези операции на главния секретар Калин Георгиев не съм му чул гласа. И той трябва да носи отговорност. Щях да го извикам и да го питам как подготвяте и как контролирате изпълнението на операцията.

Знам, че имам опозиция в лицето на първата дама Юлияна Плевнелиева, разкри Бойко Борисов. В ГЕРБ не се интересуваме от личния живот на хората, подчерта премиерът и припомни, че българските граждани гласуваха за президента Плевнелиев, а не за съпругата му. След като имат три деца и се разбират вкъщи значи всичко е наред. Аз не я познавам, но ако има други разбирания – това е демокрацията. Както аз си върша работата без първа дама и никога не ми е потрябвала и той може да се справи, категоричен е Борисов.

Във връзка с номинирането на Никола Колев за посланик в Холандия, Бойко Борисов посочи че бившият началник на кабинета на президента Георги Първанов е изключително добре приет в западните държави като натовски генерал и има огромна заслуга за присъединяването на страната ни към Алианса. Не е обидно да си началник на кабинета на президента, затова с опита си Никола Колев беше издигнат за посланик.

По отношение на вече заменения директор на НРС Кирчо Киров и прехвърлянето му като съветник на премиера, Бойко Борисов отново повтори, че това решение е следствие на огромния опит, който генерал Киров е натрупал като директор на разузнаването. Вземам го като съветник, за да не може някоя частна фирма да го покани на работа и да научи всички операции, които в момента текат зад граница от нашите разузнавачи. Трябва да минат няколко години, за да може да забрави всичко, посочи Борисов.

Водещи новини

Още новини