Цветан Цветанов: Благодаря, Главчев, ние винаги ще вървим с теб. Благодаря ти, че сложи страната над

novini.bg
share

„Нямах никаква готовност да произнасям декларация, но във връзка с днешния акт на Димитър Главчев, аз съм длъжен да го направя това“, заяви от парламентарната трибуна зам. - председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Искам да благодаря, че г-н Димитър Главчев направи, свика извънреденн председателски съвет, на който присъства и премиерът Бойко Борисов. Разговорът беше максимално откровен между всички председатели на ПГ. Всяка една група изложи своите твърдения да има оставка или да се създаде едно твърдо ядро, което го подкрепя. Всички ние знаем, че председателят е първи сред равни и той създава един силен и работещ парламент. Разбира се, че последните седмици имаше съзнателен опит за търсене на провокация. Но решението на Димитър Главчев да отстрани Нинова от пленарно заседание, е знак за свободата в ГЕРБ Нито ГЕРБ като ПГ, нито Бойко Борисов са ограничавали мнението на някой. Но ситуацията днес е много по – различна и мъдростта е водеща. Партиите от управлението не искаха оставката, но опозицията я искат. Всички сме свидетели на подготовката на българския парламента във връзка с европредседателството ни“, заяви Цветанов.

„Това, което направи г-н Главчев е постъпка, която трябва всеки един достатъчно добре да я оцени. Ние не искаме да осъждаме поведението на депутатите, но нека с оставката да няма спекулации. Той го прави само и единствено да възстанови нормалното състояние на работа на парламента. Нека този акт да бъде за всеки един много ясен сигнал - ние от ПГ на ГЕРБ и от парламентарното мнозинство не желаем да има лични нападки и дискредитация. И нека всеки един от председателите на ПГ да направят така да защитават политиките си, но да не се влиза в лични нападки.
В днешната ситуация няма печеливши, всички сме губещи“, каза той.

„Благодаря, Главчев, ние ще бъдем винаги след теб и ще вървим с теб. Благодаря ти, че сложи страната над всичко“, заключи Цветан Цветанов.

Водещи новини

Още новини