Радев: Политиците да се отчитат пред гражданите, не пред Брюксел (видео)

Булфото
share

Според президента Румен Радев няма сериозен напредък по направените от ЕК препоръки за пресичане и наказателното преследване на корупцията в България.

Аз мисля, че българите отдавна не разчитат на тези доклади, защото те изместват отговорността, вместо пред българските граждани с тези доклади българските политици все повече се отчитат пред Брюксел. Най-важното е, българските граждани да бъдат убедени в ефективността и справедливостта на нашата правосъдна система, да видят, че наистина има реална борба с корупцията, с несправедливостта, която се шири като усещане навсякъде в нашето общество, тогава ще имаме успехи, и когато нашите политици наистина започнат да се отчитат пред своите граждани, заяви президентът, цитиран от БНР.

Държавният глава приветства идеята на ГЕРБ да ревизира приватизационните сделки от прехода, но попита как ще се разследват сегашните големи поръчки. Стана ясно още, че  държавният глава не е гледал филма на депутата от БСП Елена Йончева за оградата по границата ни с Турция, но смята, че трябват да се даде ясен отговор за цената на съоръжението.

Водещи новини

Още новини