Мирослав Найденов: Бих изиграл едно каре карти с Дянков (видео)

share

Превозът с автобус на министрите до Пазарджик е организиран от НСО и са взети всички мерки за охрана, Считам, че това е правилно решение. По този начин се спестяват средства, разликата е огромна в сравнение с това, да се пътува с автомобили.

Това заяви в сутрешния блок на ТВ7 министърът на транспорта Ивайло Московски преди заминаването на министрите за изнесенето заседание на кабинета в Пазарджик.

"Спестяваме и сеира на хората от това, да се пътува с 15-16 автомобили. В това време автобусът е и по-сигурен превоз", каза от своя страна министърът на земеделието Мирослав Найденов.

На въпрос за състоянието на пътищата след поредния снеговалеж, транспортният министър посочи, че действията по почистването са координирани с КАТ и пътната агенция. "Организацията е добра, за да не се допуснат ситуации, в които да се блокира движението. Ако има проблеми, ще поискаме машини от летищата, които да помагат", добави Московски.

Мирослав Найденов каза, че снегът има и положителен ефект - за земеделците, след сушата в последните месеци.

На въпрос дали ще има проблем с тировете, Московски каза, че утре има среща, на която ще се обсъжда целогодишна забрана за движение на тежкотоварни автомобили. По думите му, тази мярка се прилага в цяла Европа. "Разбира се, преди това трябва да осигурим паркинги, на които те да спират", уточни транспортният министър.

Николай Бареков попита Мирослав Найденов дали ще се видят със Симеон Дянков в автобуса и дали ще изиграят едно каре карти примерно, а също така какви са отношенията между двамата, след скандала от края на декември, когато финансовият министър се обяви за оставката на колегата си.  "Разбираме се много добре, но той е на Съвет в Брюксел. Бих изиграл едно каре карти с него, ако все пак се засечем", отговори земеделският министър. По думите му, отношенията помежду им са добри и въпросът е бил преекспониран.

На въпрос за продажбата на БДЖ, транспортният министър Московски съобщи, че "БДЖ Товарни превози" превози се продава от Агенцията за приватизация. По думите му, приватизацията е в ход и са заложени критерии да се намери инвеститор, който да гарантира дългосрочни инвестиции. Той уточни, че ще бъда продадена компанията "БДЖ Товарни превози", а засега "БДЖ Пътнически превози" остава държавна.

Водещи новини

Още новини