Илияна Йотова ще посети Община Карлово

share

По повод Денят на народните будители, вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети Община Карлово. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Вицепрезидентът ще бъде гост на Професионална гимназия „Братя Евлоги и Христо Георгиеви“ и ще вземе участие в тържествената програма „Будители“, организирана от клуб „Родолюбие“ с ръководител Антоанета Тенева.

По-късно в същия ден вицепрезидентът ще бъде гост на тържественото честване на 130-годишнината от основаването на Средно училище „Васил Левски“ - Карлово, което ще се състои в Народно читалище „Васил Левски 1861 г“.

По покана на Илияна Йотова специални гости на тържествата ще бъдат Наталия Ярославская, директор на Български теоретичен лицей „Васил Левски“ в град Кишинев, Молдова, и Невин Даудова, директор на българското училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул, Турция.

В молдовската столица през 1996 г. е създадено Общообразователно училище „Васил Левски“, което през 2003 г. е преобразувано в Български теоретичен лицей. През настоящата учебна година там се обучават над 300 ученици.

Българското училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул започва работа през 2014 г. и се помещава в сградата на Екзархията.

Илияна Йотова и кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов ще проведат съвместен брифинг в сградата на Общината в 16.30 часа.

Водещи новини

Още новини