Ингеборг Гресле: Икономическите показатели на България доказват ефективните политики на правителство

share

Попадането на България сред петте държави в ЕС с най-голям икономически растеж през 2016 г. доказва ефективните политики, които провежда правителството на Бойко Борисов. Това заяви председателят на Комисията по бюджетен контрол в ЕП Ингеборг Гресле по време на работна среща с председателя на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Брюксел. Цветанов е в белгийската столица за участие в Съвместна група за парламентарен контрол на дейността на Агенцията на Европейския съюз за сътрудничество в областта на правоприлагането (Европол).

По време на разговора германската евродепутатка даде висока оценка и за постигнатите макроикономически показатели. Гресле приветства реализирания икономически растеж, който за този година достигна 3.9 %, а в края на годината се очаква да достигне четири на 100. Като положителна тенденция беше посочен и дефицитът под 1%. „Всички тези показатели са ясно доказателство, че когато България се управлява от стабилно правителство, реализираните политики са в интерес както на българските граждани, така и в синхрон с общите европейски тенденции. Заради тези постижения в лицето на Германия и мое лице България винаги ще има голям приятел и поддръжник“, коментира Ингеборг Гресле.

Цветан Цветанов запозна германската евродепутатка с политическата ситуация в България и с последните законодателни инициативи на ГЕРБ и управляващото мнозинство в парламента. Ингеборг Гресле пожела на Цветанов успех по време на предстоящата му визита в Мюнхен и Берлин в сряда и петък и подчерта, че германските служби винаги са давали висока оценка за работата му като вицепремиер и министър на вътрешните работи и доброто сътрудничество по различни операции. Гресле пожела на България и успех по време на председателството на ЕС.

Водещи новини

Още новини