Нинова към управляващите: Защо се занимавате с калинки, постове и обвинения в корупция? (видео)

Булфото (архив)
share

Правителството е най-яркият пример за паралелна държава. Едно политическо споразумение за политики за пред хората и друго - тайно за пропорции във властта. Това обяви от трибуната на парламента председателят на БСП Корнелия Нинова в декларация от парламентарната група на левицата.

Преди 4 месеца, ГЕРБ и Обединени патриоти съставихте правителство, което щеше да работи в името на прозрачност, стабилност за България, борба с корупцията и увеличаване на доходите. Тогава ние, от „БСП за България”, заявихме, че това е безпринципен съюз за власт, постове и пари, а не за правене на политики. Само 4 месеца по-късно, тези наши думи се потвърдиха отвътре, от правителството“, смята Нинова.

Тя даде пример с думите на вицепремиера Валери Симеонов, който призна, че напоследък няма диалог с Борисов. По думите ѝ има противоречия в коалицията и по темата за корупцията.

Лидерът на БСП се обърна към управляващите с думите: „Какво става в правителството „Борисов 3”? Дължите отговори. Вижте си Доклада за националната сигурност. Държавата е изправена пред огромни предизвикателства – демографска катастрофа, влошено здравеопазване, отпадащи ученици, неравенства, бедност, престъпност. Вместо да решавате това, вие се занимавате с „калинки”, постове и обвинения в корупция”.

Водещи новини

Още новини