Сидеров: Демокрацията отива на кино

share

Демокрацията отива на кино – това е нашата тревога и затова са нашите плакати. Това каза пред журналисти лидерът на „Атака” Волен Сидеров, след първата реч на новоизбрания президент Росен Плевнелиев в парламента.

По повод плакатите на „Атака” срещу президента Росен Плевнелиев, Сидеров заяви, че това е форма на протест, която е приета в цяла Европа, и в Европейския парламент редовно я има.

„Всеки български гражданин има право да изрази своето мнение. Тези избори бяха грубо фалшифицирани и се получи подмяна на вота на хората, измама. Аз не мога да си замълча и в момента, в който г-н Плевнелиев излиза и обещава светло бъдеще и цялата захаросана картина, да си замълча и да не кажа, че той е избран с измама. Човек, който е избран с измама, той стъпва на гнила основа. Затова бяхме длъжни да кажем, че този човек е избран с измама”, каза Сидеров.
Според него „Атака” остава единствената политическа сила, която казва истината в парламентарната зала. Всички са потънали в блатото на лицемерието, коментира лидерът на партията.

„Няма нужда от парламентарни избори, ако така ще са нещата. ГЕРБ ще си начертаят процентите, ще си купят хората, ще сложат МВР да контролира всичко и няма никакъв смисъл вече да се явяваме на избори”, коментира Сидеров.

Той отрече да се е срещал с премиера Бойко Борисов събота и неделя.

Водещи новини

Още новини