Отцепниците от Атака правят "Първо България"

share

Първо България” вероятно ще се казва партията на отцепили се от „Атака” депутати, съобщи пред „Монитор” основният инициатор на проекта Кирил Гумнеров, който напусна Волен Сидеров в средата на миналата година.

Все още се умува и върху друго име - „Нашата земя”. Освен Гумнеров още поне 4-5 отлюспили се депутати щели да влязат в партията, която ще се създаде до месец и половина. Идеята е тя да се ръководи колективно от съпредседатели, които ще се сменят на ротационен принцип. Целта е да се избегне лидероманията, обясни независимият депутат и посочи тенденциите в бившата му партия.

Политическият наследник на „Атака” също ще наблегне на патриотизма, но без да се цели в електората на Сидеров. В основата щял да бъде евроскептицизмът. Поне в началото няма да се настоява за излизане на България от ЕС, а за равни права на страната ни с по-старите страни членки. Според Гумнеров правилата в ЕС са несправедливи и умишлено се поставят неизпълними условия за усвояване на еврофондовете. Така всъщност България се превръщала в донор на останалите държави

Водещи новини

Още новини