Бойко Борисов: Има една рецепта и тя се казва дисциплина

share

Положихме къртовски усилия Балканите да бъдат приоритет на ЕК. Това каза премиерът Бойко Борисов във Варна, където участва в десетото издание на Летния университет на МГЕРБ.

„Това е факт. Чуха ни и в Триест, дипломатите знаят как беше включена България там, в Берлинския процес. Гърция и Румъния не бяха включени, а България беше“, посочи той.

„Канцлерът Меркел, президентът Макрон и премиерът Джентилони направиха изключение и всички наши предложения бяха включени“, обясни премиерът.

„Надявам се в следващите 2 седмици да приемат и за фонда на ЕК за подпомагане на държавите, които ще влизат в еврозоната“, коментира той.

На въпрос как е постигнал такива добри взаимоотношения с европейските лидери Бойко Борисов посочи: „Има една рецепта и тя се казва дисциплина, както в училище, така и в университета трябва да си напишеш домашното и да си научиш урока“. „Спазваме Маастрихтските критерии и сме винаги в тройката на Европа. Даже тази година бюджетът ни беше на излишък, виждате колко започна да се работи по „Струма“, „Хемус“, жп линиите. Парите ни трябват да кофинансираме европейските проекти“, каза още той.

Водещи новини

Още новини