ГЕРБ - Плевен нищи корупционни скандали в общината

Булфото
share

Общинското ръководство на ГЕРБ в Плевен на пресконференция огласи своя позиция по повод на "зачестили случаи на съмнения за корупция на служители в общината".

От партията смятат, че "авторитетът на общината е накърнен от натрупаните корупционни скандали".

Владислав Николов – секретар на общинското ръководство и заместник-председател на групата общински съветници на ГЕРБ, зададе чрез медиите 6 въпроса към кмета на общината.

Те са предизвикани по повод на публикация в местния печат на тайно записан телефонен разговор на общински служител и гражданин, състоял се през 2008 г., както и във връзка със започнало наказателно дело срещу служител от общинския инспекторат, който е обвинен, че е взел подкуп от 40 лева.

От партията се интересуват какви мерки е предприел Найден Зеленогорски към служителите, замесени в случаите, има ли замесен и заместник-кмет.

Въпросите към кмета ще бъдат внесени и в Общинския съвет, уточни Николов.

От пресцентъра на общината съобщиха за БТА, че не могат да коментират публикацията, "тъй като тече проверка от компетентните органи".

Говорител на Окръжна прокуратура съобщи за БТА, че прокуратурата се е самосезирала за телефонния разговор и е започнала прокурорска проверка.

Водещи новини

Още новини