Валентин Радев: Към този момент нямаме данни за българи, вкарани в черен списък в Турция

Novini.bg
share

Не съм уведомен, че 77 български граждани са вкарани в черен списък от турските власти и им е забранено да влизат в Турция, защото участват в терористични организации. В нашето външно министерство също нямат никаква информация. Не искам да коментирам тази тема преди да съм запознат. Искам да изчакам официална информация. С турските власти работим много добре по границата. ДАНС работят по темата за тероризма. Те същото нямат данни за българи, участващи в терористични организации.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Той коментира и днешната среща при главния прокурор по повод зачестилите нападения над лекари. "Това трбява да се спре. Не можеш да биеш човека, който те лекува. МВР ще направи предписания и в спешните центрове ще трябва да ги изпълнят. Ще има паник бутони и директна връзка с полицейските управления, за да може да реагираме максимално бързо. Не може до всеки екип да сложим полицай", категоричен беше той.

Радев коментира и информацията от последните минути, че полицаите излизат отново на протести. От СФСМВР разпространиха съобщение до медиите, че започват серия от регионални протести, като началото ще бъде поставено в София на 18 юли 2017 г. в 18.30 часа пред храма „Св.Седмочисленици“. Ще последват регионални протести във Варна ( 20 юли 2017 г.), Добрич ( 25 юли 2017 г.) и Гоце Делчев ( 27 юли 2017 г.). "Обясних им, че заплатите ще бъдат увеличени след Нова година. Не разбирам какви са аргументите им. Ние сме избрани с приоритет образование. Всичко започва от образованието. Тогава ще има силна икономика и увеличение на доходите. Заплатите на полицаите са ниски на много места. Нещата трябва да се обсъждат между нас или в НСТС, а не по телевизиите или чрез протести. Разбирам проблемите, но трябва да е ясно кога ще могат да се решат. Има настройка за увеличение на полицейските заплати от Нова година и от страна на финансовия министър Владислав Горанов, и от страна на премиера Бойко Борисов", разкри Радев.

Водещи новини

Още новини