Борисов: Ще браним до край финансовата ни стабилност

share

В желанието си на политическите лидери всяка една година и на всеки едни избори да бъдат по-добри, се правят все повече отстъпки, които не кореспондират със здравия разум.

Нищо добро не чака нашия континент, ако се продължи по същия начин. Това каза премиерът Бойко Борисов на среща с членовете на Американската търговска камара в България.

„Еврото ще остане и ще бъде защитено в Европа, а това е много важно за мен, защото България индиректно е свързана с Валутния борд и ние като държава имаме интерес. Във финансово отношение България ще успее да устои”, заяви премиерът. Най-ценните инвеститори за нас са тези, които създават работни места и произвеждат стоки за експорт, подчерта той. Всички са добре дошли, но ще продължим политиката за спазване най-вече на интереса на българския гражданин, каза Борисов.

В областта на земеделието България спечели много възможности в областта на животновъдството, заяви той.

В България има над 600 минерални извори, които са от най-добрите в света и вече има и американски компании, които инвестират и работят в България за тях, каза Борисов.

По думите на премиера – напред сме в електронното правителство. Нашата амбиция е в края на тази година огромен обем от документи да стават по електронен път, заяви той.

Това ще подпомогне целия български бизнес, смята Борисов. Залагам изключително много и затова и началникът на дирекцията в Министерството на транспорта го повдигнахме с едно ниво до зам.-министър, допълни премиерът.
„Финансово-икономическата ни стабилност ще я браним докато това правителство е на власт. Всичко друго е популизъм и е опасно за следващите правителства. Пактът за финансова стабилност е гарантиращ за българските граждани стабилност в следващите години”, каза Бойко Борисов.

Туризмът е една от сферите, в които разчитаме България да дава добри резултати в следващите години, подчерта той.

По думите на Борисов информацията от преди дни, че българската гранична полиция е задържала терористи на границата е лъжа. Много майсторски беше разиграно през сайтове, през журналисти, през медии, посочи той. Това касае хиляди работни места в България и приходи, заяви премиерът.

Това, което правим в културния туризъм – на мястото на „Бургас – Александруполис” правим тръба от археологически разкопки, заяви премиерът.

Водещи новини

Още новини