Тома Биков: Трябва да се видят лобитата за изтребителите

БНТ
share

Трябва да се видят лобитата за избора на нов боен самолет, смята депутатът Тома Биков от ГЕРБ. Той смята, че президентът Румен Радев е реагирал дребнаво на предложението да се преразгледа проведената процедура за избора на "Групен".

Според Биков анкетната комисия ще е за работата на служебното правителство и как за три месеца то предприе да определи държавата, от която да закупим нов изтребител. И напомни, че е странно, че президентът е взел отношение по темата.

"Партии проявяват симпатии към определени фирми за купуване на самолети и би призовал и президентът да бъде по-сдържан в това отношение", заяви пред БНТ Биков.

За скандала в Свищов депутатът коментира:

"Аз не съм присъствал на подобни срещи, но честването се ползва от местната власт, за да проведе работна среща по повод проблемите на града и общината. Много е интересно какво са си говорили, защото едва ли президентът може да оправи пътя. Според мен хората от Свищов са загубили. Да коментираме къде е бил г-н Цветан по време на зарята не е на нивото на президентската институция и съжалявам, че той го води, защото губим всички".

Водещи новини

Още новини