Бойко Борисов: Европейският съюз трябва да се защитава с европейска армия (снимки+видео)

novini.bg
share

„Каква е Европа в момента? Последните месеци вече написах 20 – 30 съболезнователни адреса.

Всяка сутрин се събуждаме с новините за десетки убити и ранени. И си говорим за причините, но не истинските, защото не са удобни политически. Сега всички се надпреварваме в това колко пари ще вложим във военните, вместо страните от ЕС да започнат да се защитават заедно. ЕС трябва да каже – добре защо не си направим обща европейска армия. Какво по–просто от това? Имаме единни решения. Колко танка има Германия, Франция, България - дали са ни нужни поотделно на всички тези държави? Европейският съюз трябва да се защитава със своя отбрана като цяло“, заяви по време на дискусията „Европа отново на път“ премиерът Бойко Борисов.

Организатор на дискусията е президентът на ПЕС Сергей Станишев. По този повод Борисов му благодари за това, че е събрал важни личности на дискусията и отбеляза колко е важно за България да има лидер на голяма европейска партия.

„Винаги проблемите идват от Балканите. А ние сега вижте какви съседи имаме“, каза още Бойко Борисов.

 

Снимка: Novini.bg

Министър - председателят не пропусна да спомене, че кредитният рейтинг на България се повишава постоянно, а на съседите ни е "боклук". Борисов е категоричен, че еврозоната е задължителна за България. "Ние като нация трябва да заявим - да, ще вложим всички усилия, за да влезем в еврозоната". "Не трябва да даваме никакви основания на страните от еврозоната да казват - това не сте си свършили работата", каза още премиерът и напомни: "Съединението прави силата".

Водещи новини

Още новини