Местан: БСП е невъзможно без ДПС

Нова телевизия
share

Не е имало идея за затваряне на всички банки след кризата с КТБ. Това разкри лидерът на ДОСТ Лютви Местан. Той обясни, че е съгласен да се разсекрети стенографският протокол от Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента Росен Плевнелиев. 

Пред Нова телевизия Местан даде уточнение, че говори в лично качество, а не като представител на ДПС в онзи момент. По думите му трябва да се знае какво се е случило с КТБ. Днес е последният срок, в който участниците в тогавашното КСНС трябва да дадат отговор "за" или "против" разсекретяването на стенограмата са. Бойко Борисов и Корнелия Нинова вече казаха, че одобряват стенограмата да стане публична. Своите резерви изрази президентът Росен Плевнелиев, който предупреди, че това може да се окажа стратегическа грешка на наследника му Румен Радев. Очаква се позицията и на БНБ.

Междувременно Лютви Местан реагира остро на обвинения на БСП, че той е подкрепял въвеждането на банкова ваканция. Той нападна социалистите и за това, че са близки до Русия.

"Управление на БСП е невъзможно без ДПС. Следователно отслабено или елимирането ДПС не е в интерес нито на БСП, нито на Кремъл", коментира Местан.

Той е категоричен, че има страх от силата на ДОСТ. Лютви Местан заяви, че не се е притеснил от случилото се в Джебел преди седмица. Тогава ДОСТ и ДПС проведоха едновременно митинги за празника на града и това предизвика напрежение. Местан коментира думите на Мустафа Карадайъ, който го описа като "мишморок".

"Това е партия, която изгуби 200 000 избиратели. И естествено, че прибягва до обидни квалификации. Опорочиха празника на джебелчани", каза лидерът на ДОСТ и предупреди, че на следващите избори неговата партия ще вземе повече гласове.

Лютви Местан направи коментар и за сегашното правителство. Остро възрази срещу решението Валери Симеонов да оглави Националния съвет по етническите и интеграционните въпроси. Според Местан премиерът Бойко Борисов е допуснал сериозна грешка с легитимирането на националистите във властта.

Водещи новини

Още новини