Цветанов проговори за скандала с нацисткия поздрав (видео)

Novini.bg
share

Извинявам се на всички за неудобството, в което изпаднахме. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод скандала с нацисткия поздрав на зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев.

Цветанов обясни пред медии в парламента, че Валери Симеонов го е уверил, че не е изричал шеги за нацистките лагери, както е бил цитиран в един от ежедневниците ни.

"Разговарях само преди минути отново с Валери Симеонов, ние се чуваме почти всеки ден с колегите от "Обединени патриоти". Не мога да бъда критерий за това какво е казал един човек, при положение, че не съм присъствал", каза още Цветанов и обобщи скандала като неприятна ситуация.

Той подчерта, че ГЕРБ не прави компромиси с европейските ценности, за които партията ще е стожер в управлението. Цветанов обяви, че премиерът вече е наредил оттеглянето и на Иво Антонов, който е директор дирекция в Министерството на отбраната. Въпросният служител също бе хванат с непристоянна снимка - застанал до танк да прави поздрава "Heil Hitler".

Цветан Цветанов коментира още, че скандалът не бива да засенча важните решения на правителството. Като едно от тях той посочи увеличаването на средствата за ин витро процедури.

Водещи новини

Още новини