Депутатът от БСП Кирил Добрев напуска парламента

Емона Цончева
share

Депутатът от БСП Кирил Добрев напуска парламента. Това е декларирал той предварително и по собствено желание пред лидера на партията Корнелия Нинова, защото според Канал 3 Добрев ще заеме в Изпълнително бюро (ИБ) на партията - зам.-председателския пост.

Другите заместник-председатели са Деница Златева, Владимир Москов и Стефан Данаилов.

Иван Ченчев, Весела Лечева, Красимир Янков, Стоян Мирчев, Александър Симов остават само народни представители и излизат от ИБ на БСП.

Новите попълнения в ръководството са бившата депутатка Атанаска Тенева - на мястото на Георги Гергов, като представител на втората по големина партийна организация в Пловдив, а и също бивш червен парламентарист - Апостол Димитров от Варна, който влиза на мястото на Красимир Янков. Третият е кметът на Гоце Делчев - Владимир Москов.

В последния момент решението на Нинова е било да не предлага кмета на Правец Румен Гунински за член на Изпълнителното бюро.

Нинова намалява Бюрото от 17 на 15 членове. Близо четири часа тече заседанието на Националния съвет. Към момента червените още спорят дали гласуването за кадровите рокади в ръководството да бъде тайно, или явно.

Водещи новини

Още новини