Кристиан Вигенин: Мария Габриел е откъсната от българската действителност

БНТ
share

Важно е България да има своя еврокомисар, тъй като нямаше такъв половин година. Това не е без значение, особено за страна, която се готви да председателства Съвета на Европейския съюз. Това каза в сутрешния блок на БНТ секретарят на ПГ на "БСП за България" и председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин по повод обявената вчера номинация на евродепутата от ЕНП Мария Габриел за евромисар.

Много е важно и еврокомисарят ни да бъде български еврокомисар, тъй като предишният - Кристалина Георгиева, беше твърде дистанцирана от българската действителност. Според Вигенин Габриел също е откъсната от реалностите в България.

Отчитаме и, че Мария Габриел е политическо назначение, няма никакъв опит в изпълнителната власт. Предстои да видим дали тя ще бъде добро назначение, заяви депутатът от БСП.

По думите му проблем е, че номинацията на Габриел е издигната от правителството без дискусии. Това, че си активен евродепутат, не те прави автоматично подготвен за еврокомисар, категоричен е Вигенин.

Той обясни, че с внесените в парламента законови промени в защита правата на длъжниците БСП цели ограничаване на правата на частните съдебни изпълнители и даване на право на гражданите да се защитят в по-голяма степен.

Водещи новини

Още новини