Михаил Миков: Нинова изчисти Гергов, за да прикрие сделки и пазарлъци

share

Едва ли срещите на Гергов са примера за задкулисие, но индикира нещо нередно. Използването на този офиса си за такива срещи не е редно. Този случай беше използван, за да се изчисти Георги Гергов, за да се разкъса връзката между него и Нинова. Очевидно тя е правила сделки и пазарлъци. Това каза бившият председател н БСП Михаил Миков в ефира на БТВ.

Въпросът е принципен - когато правиш сделки за подкрепа, ти изпадаш в зависимости“, посочи той.

„Смятам, че партията трябва да върви по един път, а не лидера да върви по свой собствен. Големият въпрос е накъде върви БСП. Едноличният път на БСП няма да я доведе до нищо добро. Явно тече едно прочистване в БСП“, разкри Михаил Миков.

„Целта е да се обезличат всички мнения, за да се чува едно-единствено. По този начин се създава едно второ неравенство след забраната на една група кандидати да стават депутати. В същото време някои са по-равни в БСП. Има двоен стандарт в БСП, например Стефан Данаилов - не му се зачитат мандатите от БКП“, оплака се Миков.

По отношение на предложението за нова Конституцията, Михаил Миков каза: „Смятам, че не е необходима нова Конституция. Това тласкане е погрешно и вредно и ще доведе до загубата на доста социални функции на държавата“.

Водещи новини

Още новини