Бойко Борисов: Днес поемаме отговорността за управлението на България през следващите 4 години (виде

share

Днес поемаме отговорността за управлението на България през следващите 4 години. Това заяви встъпващият в длъжност премиер на България Бойко Борисов от трибуната на Народното събрание.

Нашето общо разбиране е, че страната ни се нуждае от отговорно управление и сигурност. В името на българските граждани ГЕРБ и Обединените патриоти преодоляваме различията си и ще работим в съместното ни правителство.

Гарантираме успешно българско председателство на ЕС. Ще приедприемем всички мерки за гаратниране на сигурснотта на българските граждани, каза от трибуната той..

Ще провеждаме политики за увеличаване на доходите на гражданите чрез заетост и развитие на икономиката. Устойчивото нарастването на доходите е приоритет в нашето управление. Енергийната сигуност също е ключова за нашето управление, каза Бойко Борисов.

Той заяви, че подобряването на здравето на нацията е стратегическа цел на упрвлението. Продължаването на борбата с корупцията остава приорирет, каза Борисов.

Българското земеделие трябва да бъде пазарно ориентирано, каза Борисов. Новото правителство се ангажира с ускореното изграждане на АМ "Хемус". Това са само част от целите и приоритетите на правителството, каза лидерът на ГЕРБ.

По думите му основната мисия на управлението е подобряването на качеството на живот на българските граждани.  Борисов представи пред парламента структурата на новия министерски съвет.

 

Водещи новини

Още новини