Георги Гергов: Направил съм много добро и на Сашо Дончев, и на Корнелия Нинова (видео)

Булфото (архив)
share

Националният съвет на БСП провежда редовно заседание.

Пленумът започна преди минути. Проектът на дневен ред включва четири точки. Предвидено е лидерът на БСП Корнелия Нинова да направи анализ на актуалната политическа обстановка в страната и да очертае задачите пред БСП пред Националния съвет. Организационният секретар на партията и член на Изпълнителното бюро Кирил Добрев ще представи на вниманието на делегатите на Пленума правила за реда и начина на изграждане на областните съвети на БСП. Програмата за работа на Пленума включва още: годишен отчет на Националния политически институт „Димитър Благоев“ и научните центрове към него за 2016 г.

Лидерът на БСП ще поиска оставката на Георги Гергов, който е член на Изпълнителното бюро на партията, заради посредничеството му за среща между главния прокурор Сотир Цацаров и изпълнителния директор на „Овергаз“ Сашо Дончев. Това разкри тя в предаването "Панорама" по БНТ снощи и допълни, че ако гласуването на оставката не мине, ще си тръгна с достойнство.

Самият Гергов коментира темата на влизане в сградата на "Позитано" 20. "Няма ненаказано добро. За каква оставка ме питате? Оставката и всичко останало тук вътре е мястото, където сега ще разговаряме и след това ще разберете. Направил съм много добро и на Сашо Дончев, и на Корнелия Нинова", каза той.

В началото на Пленума Нинова разкри какво е свършила парламентарната група на "БСП за България" в първите три работни дни на парламента. "Поискахме изслушване на трима служебни министри за урана в питейната вода в Хасково. Внесохме законопроекти за индексация на всички пенсии и замразяване на депутатските заплати. Ние сме опозиция. Така решиха избирателите. Ще бъдем алтернатива на ГЕРБ и Обединени патриоти. Новосформиращото се правителство изпадна в дълбоки договорки. Те предадоха своите избиратели и не спазват предизборните си обещания. Ние няма да подкрепим този кабинет. Ние ще изпълняваме нашата програма и нашата политика", каза тя.

В хода на дебатите стана ясно, че темата за оставката на Георги Гергов ще се дискутира на закрито и без журналистическо присъствие.

Водещи новини

Още новини