Румен Радев: 44-тото НС трябва да реши каква държава ще бъде България (видео)

share

Президентът Румен Радев дойде в сградата на Народното събрание по повод старта на работата на 44-я парламент. „Очакваме всички депутати да работят активно. Очакват ги отговорни дейности“, добави той.

Радев обяви, че веднага след като партиите в следващите дни се регистрират, ще даде първия мандат на най – голямата политическа сила в парламента за съставяне на кабинет“, каза Радев.

„Дали ще продължим да бъдем държава, подвластна на чуждо влияние или ще сложим бариера, зависи от нас“, обясни Радев и добави, че този парламент трябва да реши каква държава ще бъде България.

Президентът обяви, че ще работи конструктивно с бъдещия кабинет, независимо какъв е и добави, че всичко е в името на България и на българския интерес. Румен Радев изрази надежда следващият кабинет да изкара пълен мандат.

Държавният глава коментира и референдумът в Турция. Той обясни, че уважава правото на всеки народ да избира сам своето конституционно устройство. „Има сигнали от Турция, които ни тревожат, но въпросът е как ще погледнем сами на своята сигурност“, заяви Радев.

Водещи новини

Още новини