Жаблянов: Несериозно е БСП да има председател на парламента

Булфото (Архив)
share

Предложението като цяло е несериозно, след като няма коалиционни разговори. Струва ми се, че по-скоро е търсен друг ефект - неразбиране какво означава парламентът. Това заяви Валери Жаблянов от БСП по повод предложението на ГЕРБ Корнелия Нинова да оглави 44-тото Народно събрание.

"Няма как парламентът да бъде опозиция на властта", коментира той.

На вчерашната среща ГЕРБ и БСП са коментирали освен председателството на България на Съвета на ЕС, но и теми като сигурност, доходи, а дори и цените на газа. БСП са поставили въпроса за преизчисляване на границата за компенсации. Жаблянов обаче посочи, че не са навлизали в детайли по този въпрос. Левицата е поискала да има подкомисия в парламента, която да контролира работата на КЕВР.

"Увеличението е следствие на задържането на цената на газа по политически причини, няма общо с Газпром", заяви още бъдещият депутат пред Нова телевизия.

По повод призива на президента Румен Радев да се променят правилата за гласуване в чужбина, Жаблянов коментира, че се е наблюдавало грубо вмешателство на турската страна в изборния процес у нас. Той обаче посочи, че "не трябва да се забрани на българите в чужбина да гласуват".

Водещи новини

Още новини