Меглена Кунева: Не осребрявам политическото доверие

share

Не осребрявам политическото доверие, което получих на президентските избори. Независимо че не съм в НС, не мога да мълча. Аз бях наистина непартиен кандидат, избрах такъв вицепрезидент, не правя договорки под масата с партиите, въпреки че бих разговаряла открито с тях и приоритетите ми са същите.

Това заяви в предаването Тази сутрин по БТВ Меглена Кунева. Обществените практики трябва да се усъвършенстват. Свободата на словото ще е важен приоритет, не искам никой да ви се кара, обърна се Кунева към водещия Виктор Николаев.

От началото на тази година Кунева е станала председател на Европейската служба за гражданска инициатива, което било неправителствена организация, осведоми Кунева. Гражданският глас не бива да се подценява и партиите не бива да забравят тази връзка, добави тя.

Няма да губя време, зарече се Кунева. Ще защитавам свободата на икономиката и да се наложи тон на чуваемост в политиката. Кунева посочи, че сме на едно от последните места по конкурентноспособност. Трябва друг тип икономика и фокусиране към здравеопазване и образование, защото това дава нацията.

Водещи новини

Още новини