Меглена Кунева: Нямаме смелост да кажем това, което мислим

  • 12 февруари 2012 09:09

  • 2700
  • 36
Меглена Кунева: Нямаме смелост да кажем това, което мислим
© Булфото

Ако партиите искат да са гръбнакът на страната ни, трябва да действат открито. Всяко свличане на една партия в България води до свличане изобщо на авторитета на политическата система у нас, затова трябва много да внимават какво правят.

Това каза в предаването на БТВ "Отпечатъци" лидерът на сдружението "България на гражданите" Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Според нея, последният мониторингов доклад на Европейската комисия за България е негативен. "Никога не е имало толкова много критики към неспазване правата на гражданите. Критикува се и провеждането на изборите. МВР е обвинено в заобикаляне на Закона за обществените поръчки", посочи Кунева.

По думите й, не е добре, че няколко дни след излизането на доклада, обсъждането му затихва. "Изглежда, че нямаме смелост да кажем това, което мислим и да го отстояваме. За управляващите е нормално, но затова има опозиция и неправителствени организации, а правителството имат още година и половина да работят в екип и да наваксат пропуснатото, и не бива да изпускат това време", каза бившият български еврокомисар.

Тя не е доволна от реакцията на държавата при бедствената обстановка в страната. Според нея, управляващите не са реагирали адекватно на наводненията в Южна България. "Това, доколко си готов за кризи, различава добре управляваната държава от тази, която не е управлявана добре.  А това, да се прехвърля вината от една институция на друга, е символ на образа, който си изграждаме пред ЕС", категорична бе Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2700 36

Свързани новини

Коментари 36

Добави коментар

2012.02.18 | 12:13

36
Меглена Кунева не е участвала в каквито и да било преговори по споразумението срещу фалшифицирането АСТА, което среща сериозен отпор, както в Европа, така и в България. Това уточнява Кунева в страницата си във Facebook. Коментарът на председателят на Сдружение "България на гражданите" е във връзка с публикувано в последните дни мнение, че тя, в качеството си на еврокомисар за правата на потребителите, също носи вина за споразумението. "Реставрирам тройната коалиция, открадвам партията на Слави Бинев и се подписвам под АСТА според хора, с които се наложи да работя в част от кампанията ми за президент. Очаквам утре да прочета с колко деца закусвам сутрин", коментира Кунева, цитирана от пресофиса си. Според нея "генерирането на енергия в нашето Сдружение уплаши бъдещите коалиционни партньори - ГЕРБ и БСП", а фабриката за компромати е заработила отново "с пълна сила". "Явно така ще бъде след всяко социологическо проучване, посещение в страната или пресконференция на лицата на "България на гражданите". Нищо ново, просто проява на лош политически вкус", казва още Меглена Кунева. Тя заявява, че никога не съм участвала и не е имала отношение към преговорите по АСТА, нито в качеството си на български еврокомисар, нито след това. Тя споделя тезата, че интернет е свободно пространство и трябва да остане такова. Справка в интернет-страницата на Европейската комисия показва, че в периода на най-интензивните преговори - януари - октомври месец 2010-та година, когато са изготвяни и договаряни текстове по АСТА, българското правителство нито веднъж не е изразило позиция, посочват още от пресофиса на Кунева. По тяхна информация колежът на комисарите е разглеждал Споразумението през юни месец 2011-та година и никога преди това. Еврокомисарите са обсъждали темата повторно и през октомври 2011-та година, но отново позиция на България - няма. Българското правителство не само не проявява интерес към преговорите по АСТА, но както се вижда и от начина за присъединяване към Споразумението, дори и не намира за необходимо да обсъжда темата, посочват от сдружението.
Tonev

2012.02.18 | 12:12

35
Нещастнико заблуден,да същият ти, който го е страх да си каже името,пожелавам ти да служиш на Пръмова...да наглеждате на Симеончо горичките или замъчетата и да продавате задника си .Помияр гърчъв .

2012.02.18 | 12:12

34
А ТИ КОЙ СИ БЕ 39?!?...ТЕБ КОЙ ТЕ ПОЗНАВА ?!?...КОГАТО СТИГНЕШ ДО БРЮКСЕЛ ТОГАВА МОЖЕШ ДА СЪДИШ НЯКОЙ,КОЙТО Е РАВЕН НА ТЕБ.А СЕГА ТИ СИ ПРОСТО ЕДИН ПРОСТ И ТЪП "ПОПЛЮВКО"...БОКЛУК С 2 ДУМИ
Добре запознат

2012.02.18 | 12:12

33
Гнусната лицемерна подлога пак се опитва да привлече внимание с популистки изказвания.Зад всяка нейна дума се крие долна лъжа,доказала го е с годините.Чудя се как не я е гнус да се храни с тази уста.Национална предателка,да си отива в борда на директорите на BNP Pariba,където не била на заплата.Когато прибираш хонорари за съсипването на една държавна икономика,обслужвайки чужди интереси заплата не ти трябва.Да пукне дано,тая измет продажна.

2012.02.14 | 10:03

4
да й сера у путката на тая комунистическа мастия

2012.02.18 | 12:12

32
Ходи сери в устата на Бойко, направи един минет на Цецко и излижи дебелата путка на Фидосова

2012.02.18 | 12:12

31
Смърт на ГЕРБ !!!!!!
Обективен

2012.02.18 | 12:12

30
КОЙ ГЛАСУВА ЗА АКТА В ЕВРОПАРЛАМЕНТА?: На 24 ноември 2010 г. с мнозинство на Европейската народна партия Европейският парламент отхвърля остра резолюция срещу ACTA, внесена от либерали, социалисти, зелени и независими, която във висока степен отговаря на критиките на гражданското общество. След вносителите е българския евродепутат от Групата на либералите и демократите за Европа Метин Казак. Как гласуват българските евродепутати по тази проекторезолюция: Следните евродепутати гласуват против АКТА,като подкрепят критичната резолюция: 9 евродепутати подкрепят критичната резолюция: Станимир Илчев (НДСВ), Антония Първанова (НДСВ), Филиз Хюсменова (ДПС), Метин Казак (ДПС) и Владко Панайотов (ДПС) от групата на либералите; Ивайло Калфин (БСП), Кристиян Вигенин (БСП), Евгени Кирилов (БСП) и Илияна Йотова (БСП) от групата на социалистите; Следните евродепутати гласуват ЗА АКТА,като гласуват против критичната резолюция. Всички те са от ГЕРБ: 6 евродепутати гласуват против критичната резолюция –Андрей Ковачев (ГЕРБ), Емил Стоянов (ГЕРБ), Мария Неделчева (ГЕРБ), Илиана Иванова (ГЕРБ), Владимир Уручев (ГЕРБ), Надежда Нейнски (СДС); НЕ ГО ЗАБРАВЯЙТЕ - ГЕРБ Е ЗА АКТА! Каквото и да правят сега е не защото са Българи, а щото няма на къде - създават с театър имиджа на Бойко Борисов. Тях нищо друго освен парите не ги интересува
hahahaha

2012.02.16 | 18:16

29
Сняг вали, вали, вали, МВР човек преби. ... За тютюн без бандерол, На студа ще мръзнеш гол. Вижте Цецо - наш пророк, Бие ученици с ток. Сняг се сипе на парцали, Скрива бойковите магистрали. А министърката ни Павлова, Да ги чисти пак не е готова. По магистралните отсечки, Се разхождат бели мечки. А Фандъкова горката, Пак е яхнала метлата. Тя над София лети, снежинките да излови
Даниела

2012.02.16 | 18:16

28
Какво е угодно на ГЕРБ? Политическите им опоненти да не ги критикуват, а да ги аплодират за всеки един гаф и за всяко рязане на лентичка? Питам се : ше изчезне ли демокрацията, при положение, че тази тоталитарна партия(и сподвижниците и ), която е на власт, не само че не се вслушва в опозицията, а изобщо не търпи критики.Дори да имат ресурсите за добро управление(а те ги нямат, представляват една сбирщина от арогантни, самовлюбени простаци),щом не искат коректив, са обречени на провал или по-страшното, България на нова диктатура.
hahahaha

2012.02.16 | 18:16

27
Бойко Борисов и Росен Плевнелиев са в самолет. Плевнелиев казва: Ако хвърля тази банкнота от 100лв, ще направя един човек щаслив. Бойко казва: Аз ще хвърля 5 банкноти от 20 лв и ще направя 5 човека щасливи. Пилота въздиша и казва на втория пилот: Виж ги тия, не осъзнават, че ако хвърля 2-ма глупаци ще направя 8 милиона българи щасливи.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини