Бойко Борисов за ДПС: Гладна кокошка просо сънува

Булфото
share

Бойко Борисов категорично отряза офертата на ДПС за създаване на правителство на националното съгласие, което да обедини страната покрай тежките реформи в кризата.

“Гладна кокошка просо сънува”, заяви премиерът в Бургас по повод лансираната напоследък теза от хората на Ахмед Доган. “На кого да се зарадваме?! Емел Етем ли искат да ни предложат за министър, или Чакъров, Кабил. По кой въпрос ние нямаме национално съгласие - че трябва да се строи инфраструктура, че трябва да се спазва бюджетен дефицит под 3%, да се харчи толкова, колкото се изкарва, приоритети наука, култура, археология. Обществото го интересува това, което трябва да бъде направено, а не дали ще загубим след 2 години. Ние нямаме чувство за съхранение. Ако съм го имал, нямаше да направя правителство на малцинство”, заяви Борисов.

Според него правителство на националното съгласие обикновено водело до национална катастрофа. "Вече няколко пъти сме сърбали попарата, благодаря", каза премиерът, цитиран от "24 часа". Борисов разви тезата, че подобни оферти се лансирали, защото “виждат, че по-добре управляваме от тях и нито едно от апокалиптичните им предсказания, включително и за Виденова зима през 2010 г., не се случи”.

Премиерът дойде в Бургас за откриването на ремонтирания с 1,3 млн. евро театър.



 

Водещи новини

Още новини