Мирослав Найденов разстроен, Дянков не му честитил празниците

share

Честитих празниците на Симеон Дянков със  sms, но той не ми отговори, заяви в сутрешния блок на bTV министърът на земеделието Мирослав Найденов.

Той коментира и думите на Дянков, които бяха изречението в студиото на телевизията по негов адрес. Според земеделския министър водещите са били провокирали вицепремиерът да изрече думите по негов адрес.

Найденов заяви, че в Министерски съвет няма такова нещо като харесване и нехаресване между министрите. Той отказа да коментира повече случая и припомни думите на Бойко Борисов, че само той може да коментира работата на министрите.

Мирослав Найденов съобщи няколко цифри, според които секторът на земеделието в България отчита изключително добри резултати в следствие на работата. "Когато говорим за усвояването на евросредствата, ръст на външно - търговското салдо и други, означава, че се върши работата много добре".

Всички имахме много тежка година, особено министър Дянков, но аз оценка не давам, добави Найденов.

Министърът благодари на премиера за добрите думи, които е казал по негов адрес. "Не се чувствам любимец на Борисов", поясни още той и припомни, че доста тежки разговори е имал с министър - председателя особено около случая с Калина Илиева.

Във връзка с побоя над шефа на ДФ "Земеделие" Мирослав Найденов заяви, че това е едно гнусно деяние. Той също предположи, че една от причините за случилото се може да са икономически интереси, но не изключи и чисто политическия момент. Министърът каза още, че напълно е възможно да се иска дестабилизация с този побой.

Водещи новини

Още новини