Умишлени предсрочни избори?

Булфото
share

Не е необходимо да има кой знае какви катаклизми, за да има предсрочни избори през тази година. В България нещата не вървят добре от икономическа гледна точка. Това каза в сутрешния блок на БТВ анализаторът Огнян Минчев.

Вижда ми се абсурдно да получи мнозинство ГЕРБ при предсрочни избори. Ще слезе партията от едноличното управление, категоричен беше анализаторът Андрей Райчев.

Никой не прави реформи по средата и към края на мандата, добави Огнян Минчев. Заслугата на ГЕРБ е едно стрикто спазване на финансовата стабилност, но пък публичните политики в България залязват. Имате ли представа какво представлява българското училище? Ходили ли сте скоро на лекар? Знаете ли какво е положението в Северозападна България?, попита той.  Повече от два милиона българи са напуснали старната, отбеляза анализаторът.

България не се занимава с бъдещето, каза Райчев. Трябва да работим повече и да живеем по-лошо, отбеляза той.

Доброто за обществото се получава автоматично от пазара, но това не е вярно. Трябва автономна политическа сфера, не свързана с пазара, категоричен беше Минчев. Приоритетно трябва да се работи върху определени сектори на образованието, които да задържат млади хора в България, смята той.

Според Минчев Станишев няма да съумее да модернизира БСП, но тя може да стане ефективна партия. "Съгласен съм, че до следващите избори Станишев ще закрепи партията", каза Райчев. Не е основният въпрос кой ще направи новата партия? Меглена Кунева не е човекът, който ще тръгне да прави нова партия, на нея й липсва такъв човек. Защото не Бойко Борисов направи ГЕРБ, а Цветан Цветанов обикаляше по селата, каза още Минчев.

Водещи новини

Още новини