Деница Златева: Служебният кабинет не е обсъждал имена за еврокомисар (видео)

share

Служебният вицепремиер Деница Златева отрече да има пристрастия в работата си с неправителствени организации /НПО/ по подготовката на българското председателство на Съвета на Европейския съюз /ЕС/.

Златева коментира темата пред журналисти след като откри конференцията "Ефективност на съдебната система". Тя посочи, че ще работи с всички желаещи НПО, синдикати или университетски преподаватели без да ги дели на базата на това дали симпатизират на една или друга партия или се определят в лявото или дясното пространство. Златева коментира, че председателството е национална кауза и правителството планира, освен на територията на София, да го пренесе и на територията на останалите общини в страната под формата на различни събития. "Неверни са твърденията, че ще раздаваме милиони, говорим за изключително малки суми, които предстои да бъдат одобрени", добави Деница Златева.

Златева отрече служебното правителство да е обсъждало конкретни кандидатури за следващ български еврокомисар. По повод публикация, че фаворит за поста е посланикът ни в Швейцария Меглена Плугчиева, Златева отговори, че няма информация да се обсъждат имена, защото въпросът не бил на вниманието на кабинета в момента.

Водещи новини

Още новини