Кого трябва да пази НСО?

nso.bg
share

В последните дни темата за охраната на властта отново стана водеща, след като се разбра, че Национална служба "Охрана" вече пази и първата дама Десислава Радева. Така се породиха въпроси дали това е законосъобразно, след като по конституция нямаме първа дама. Подвигнаха се и спорът за какво всъщност се използва НСО.

"Реално би било НСО да е служба от високо компетентни хора, сравнително малък брой, обслужваща няколко позиции - председателя на Народното събрание, министър-председателя и президента. Не повече", заяви бившият главен секретар на МВР Николай Радулов.

Той коментира и решението на Огнян Герджиков да отмени заповедта на бившия премиер Бойко Борисов министрите в кабинета да ползват ведомствени автомобили на собствените си структури, а не от НСО.

Според бившия директор на службата Николай Марков НСО разполага с най-големия бюджет почти от всички в сектор "Сигурност"

"Реално НСО е превърнато в едно ведомство, което обслужва, а не охранява лицата, които се ползват от него", каза той пред България он еър.

Водещи новини

Още новини