ГЕРБ и БЗНС: С какъв мандат е отишъл военният министър на срещата на НАТО в Брюксел?

Булфото (архив)
share

С какъв мандат е отишъл и с какви решения се е съгласил служебният министър на отбраната Стефан Янев на срещата на министрите на отбраната на страните членки на НАТО в Брюксел. Това попитаха на брифинг председателят на БЗНС (част от Реформаторския блок) и бивш министър на отбраната Николай Ненчев (на снимката) и Валентин Радев от ГЕРБ, зам.-председател на Комисията по отбрана в 43-то Народно събрание, предаде БТА.

Ненчев и Радев заявиха, че е притеснително, че липсва информация за тази среща. "Какво се случва в Черно море, каква флотилия ще има там", попита Валентин Радев. Той изрази притеснение, че след ходовете на служебния кабинет България може да не продължи да бъде остров на стабилността.

"Какво означава постоянна морска група в акваторията на Черно море", попита Ненчев. "Каква е позицията на България и служебния министър на отбраната по отношение на предното разполагане на югоизточния фланг, какво е решението на служебния кабинет по отношение на съвместната охрана на българското въздушно пространство", попита още той.

Ненчев поиска да знае дали Янев е член на БСП.

Водещи новини

Още новини