Армията ни е боеспособна въпреки нередностите в МО (видео)

Булфото (архив)
share

Министърът на отбраната Стефан Янков и началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтинов в присъствието на президента на Р. България и главнокомандващ ген. Румен Радев представиха анализ на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия, предаде репортер на novini.bg.

Президентът бе посрещнат с официална церемония в МО.

След срещата изявление пред медиите направи вицеадмирал Емил Ефтинов, който заяви, че въпреки всички проблеми армията ни запазва своята боеспособност и е в състояние да гарантира националният ни суверенитет. Като основен проблем в армията ни се очертава недокомплектът от военнослужещи. 5600 кадри не достигат в БА. Ще се търси начин този проблем да бъде решен, като се повиши социалният статус на военнослужещите.

От своя страна министърът на отбраната съобщи, че все още пълната ревизия във военното ведомство не е приключила, но е изготвен доклад, касаещ обществените поръчки, който е изпратен вчера на премиера и на прокуратурата, тъй като са констатирани нарушения. В близо над 100 от проведените обществени поръчки има нередности. Военният министър не пожела да даде повече информация, тъй като изчаква мнението на компетентните органи.

Водещи новини

Още новини