Каракачанов: Българинът е неплатежоспособен

БНТ
share

Започна хибридната предизборна кампания. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов по повод появила се вчера в социалните мрежи декларация от името на Каракачанов, в която се казва, че ВМРО – партията, която оглавява, напуска коалицията "Обединени патриоти".

Разбира се, че няма такава декларация. И да има противоречия между нас, има други начини за комуникация, подчерта Каракачанов.

Ясно е, че в България има политически сили, които не желаят да ги има "Обединени патриоти" и да са силни – това са т.нар. системни партии. Някой се опитва да създаде шум в обществото, коментира лидерът на ВМРО.

Преди предсрочните избори отново се нагнетява някакво напрежение вместо политиците да седнат и да говорят за хората. Какво икономическо развитие очакваме, когато българинът е неплатежоспособен - под прага на бедността са 2 млн. българи, което е около 30% от населението, подчерта Каракачанов. Българските избиратели искат едни и същи неща - да има сигурност, нормални доходи, нормално здравеопазване и образование и бабите и дядовците ни да не ги грабят по селата, добави той.

По думите на съпредседателя на Патриотичния фронт, основната задача на президента Румен Радев през следващите два месеца е да подготви провеждането на изборите и да осигури и спокойствието в държавата.

Водещи новини

Още новини