Джамбазки алармира ЕС за новата гръцка блокада

share

Писмо до представляващите различните европейски институции изпрати българския евродепутат и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. В него той настоява да се направи всичко възможно, за да не се повтори блокадата на българо-гръцката граница и проблемът отново да засегне хиляди превозвачи от ЕС.

Българският евродепутат е адресирал писмото си до новоизбрания председател на Европейския парламент Антонио Таяни, до председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, до еврокомисаря по транспорта Виолета Булц, до еврокомисаря по вътрешния пазар, промишленост и предприемачество и МСП Елжбета Бенковска, до председателя на Европейския съвет Доналд Туск.

Джамбазки напомня за огромните загуби за българската икономика, както и че в следствие на блокадата от миналата година са засегнати освен българските и превозвачи и граждани на Полша, Чехия, Австрия, Словакия, Унгария и Германия. Българският евродепутат се противопоставя на решаването на вътрешнополитическите въпроси чрез задържане на хиляди граждани като заложници по границата.

Водещи новини

Още новини