Каракачанов: Имало е препоръка от Анкара да няма правителство на Патриотите (видео)

Булфото (Архив)
share

БСП се надяват, че след президентските избори на предсрочния парламентарен вот могат да имат колосален резултат и да смаят света. Това отбеляза лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Коментарът му беше във връзка с възможностите за съставяне на правителство в рамките на сегашното Народно събрание. От думите му стана ясно, че се е тръгнало на изборите, след неуспеха за нов кабинет. Каракачанов не отговори директно на твърденията, че в Европа не искат националисти начело на държавата. Коментира и това, че е смятат за русофил.

"Когато България има свои интереси, тя трябва да ги отстоява. Не съм нито русофил, нито американофил", каза той.

"Факт е, че е имало препоръки от Брюксел. Но преди Брюксел е имало препоръка от Анкара към кабинета", заяви още Каракачанов.

Лидерът на ВМРО не пожела да задължае в тази тема, но отбеляза, че от страна на Турция е имало "сондажи". Каракачанов твърди, че е имало притеснения, че патриорите имали предложения за радикални мерки и това е притеснявало останалите. Разказа, че депутат от ГЕРБ му казал, че ако патриорите дойдат на власт и вдигнат заплатите и се справят с нелегалните мигранти, никой няма да може да ги достигне.

Междувременно Красимир Каракачанов отрече да има конфликт с лидера на НФСБ Валери Симеонов.

"Във всяко едно семейство има разминавания", заяви той.

Водещи новини

Още новини