Цецка Цачева: Парламентът не трябва да бъде мразена институция

share

Рейтингът на парламента е сравним с другите държави, в които има криза. Това заяви в предаването Панорама по БНТ председателят на парламента Цецка Цачева. В НС има сблъсък между идеите за управлението на страната. Парламентът е институцията, в която опозицията има запазено място и понякога и не съвсем по правилата, парламентът се нарежда сред най-неодобряваните институции.

На въпрос дали е притеснена от търговията с партийни субсидии за депутатите Цецка Цачева отговори, че е далеч от всякакви търговски въпроси. Въпросът със субсидията не е добра парламентарна традиция, но тя започва от предишни парламенти. В правилника на настоящия парламент е записано, че няма възможност за прегрупиране на напусналите депутати.

ЕС в този вид в който съществуваше вече не може да продължи да работи. България трябва да има своята активна позиция, страната следва строга бюджетна дисциплина и ни дава самочувствие за 2012 година, изтъкна Цачева. За мен е повече от необходимо всички важни решения за позицията на България по отношение на споразумението за Пакта за стабилност при гласуването в НС да бъде постигнато с повече съгласие, заяви председателката на парламента.

Водещи новини

Още новини