Бъчварова разкри застрашена ли е България от терористите (видео)

share

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова коментира позицията на президента Росен Плевнелиев за това, че няма да състави трети служебен кабинет в рамките на неговия мандат и ще предостави тази възможност на неговия наследник ген. Румен Радев.

В сутрешния блок на Нова телевизия Бъчварова напомни, че правителството в оставка изпълнява длъжността си и даде пример с Хитрино.

Относно терористичната атака в Берлин на Коледния базар министър на вътрешните работи в оставка съобщи, че българските власти са запознати с всички опасности и заради това е повишена степента на готовност, но успокои, че за страната ни няма заплаха.

Бъчварова информира още, че непрекъснато се издирват лица, свързани с терористични групи.

Румяна Бъчварова напомни също така, че България е външна граница на ЕС и съвсем скоро ще започне работа нова система, чрез която ще се проверяват всички, влизащи у нас. Това, по думите й, е в резултат на договореност между България и САЩ. Такава система не функционира нито в Германия, нито в някоя друга европейска държава, посочи тя и категорично заяви, че съвсем скоро страната ни ще бъде още по-защитена.

Водещи новини

Още новини