Караянчева: На БСП им стана навик да говорят вместо Румен Радев

Кадър Нова телевизия
share

На БСП им стана навик да говорят от името на Радев. Вчера той излезе и каза  нещо, което беше неразбираемо. Не знам кой му го е писал. Вие виждате как БСП говори, че няма да дава служебни министри. Корнелия Нинова каква се явява на Радев, ментор ли? Това коментира Цвета Караянчева от ГЕРБ.

Изказването й беше по повод нападките на БСП срещу президента Росен Плевнелиев. Тя настоя, че той не е нарушил Конституцията и е поканил Радев да бъде ангажиран със съставянето на служебен кабинет.

"Няма как за две седмици да се съставя служебен кабинет. Четете Конституцията и не ползвайте опорни точки", заяви Караянчева към събеседника й от БСП Валери Жаблянов в ефира на Нова телевизия.

Депутатът от ГЕРБ подчерта, че Радев не прави нищо без Нинова.

"Управлението на държавата не е истанбулския пазар", реагира Валери Жаблянов.

Според него не е редно кабинетът на Борисов да стои на власт толкова дълго време. Според него Росен Плевнелиев е забавил цялата процедура, след като не е възложил проучвателния мандат още след оставката, а е водил дълги консултации.

"Един месец водиха някакви преговори с усилие да състави правителство под егидата на президента, без да се обявява открито. Сега стигнаме до пазарлък", коментира още Жаблянов.

Водещи новини

Още новини