Димитър Делчев: Морално е Радев да каже кой посочи министрите му

  • 21 декември 2016 18:49

  • 4058
  • 10
Димитър Делчев: Морално е Радев да каже кой посочи министрите му
© Булфото (архив)

Новоизбраният президент Радев заявява, че е готов с имената за служебно правителство, но е морално да обяви #КОЙ му посочи министрите и какви ще са приоритетите на служебното му правителство. Защото не е вярно, че служебните кабинети се занимават само с организация на изборите.

Това заяви Димитър Делчев, народен представител от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок и секретар на парламентарната група на РБ в интервю за радио К2. Много важно е да се разбере кой и как организира реденето на министрите на Румен Радев, за да не се окаже, че това се прави на "Позитано" от ръководството на БСП и г-жа Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за. В този кабинет да не стане така, че ще бъдат трудоустроени за няколко месеца хора с партийни книжки и сътрудници на ДС, добави Делчев. Как редиш имена, без да си обявил задълженията им, попита реторично той и подчерта, че в средата на зимата, при мигрантски натиск, задължения по нормализирането на ситуацията в Хитрино и подпиращи със сроковете си задачи по Председателството на ЕС, този кабинет ще има много повече задачи от организирането на избори, посочи Делчев.

За нас от РБ беше важно приемането на закона за борба с корупцията без промени, за да доведе до реална борба с корупцията по високите етажи на властта и изчистването на системата, коментира Делчев на въпрос за преговорите за съставяне на кабинет в рамките на този парламент. ГЕРБ настояваха за 100% мажоритарен вот, който, ние от РБ, смятаме, че ще доведе до още повече проблеми в избирателната система и е лош експеримент с демокрацията у нас.

Относно повишаването на пенсиите Делчев бе категоричен, че РБ го подкрепя, но в размер до 10 %, а не 300 лева, както и да бъде затегнат режима на отпускане на инвалидните пенсии, които вече са над 42 % от всички пенсии и чрез тяха се източва НОИ.

Борисов беше категоричен, че освен него, друг няма да е премиер и с оставката си тласна държавата в политическа криза, допълни Реформаторът. Попитан коя ще бъде разделителната линия на следващите избори Делчев заяви, че това ще бъде популизмът, но Реформаторският блок ще остане остров на нормалността и ще предлага реални решения на проблемите на хората.

Според подписания анекс към коалиционното споразумение РБ остава единен и ще се явим на изборите заедно, за пети път поред. РБ подготвя сериозна предизборна програма и ще заложим на бързото довършване на реформите, добави също той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4058 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
идиот още живеещ в българия

2017.01.17 | 22:16

10
морално е и 80% от бизнес капиталистите да са в затвора , морално е и политическите бандити да си понесат наказанията , ама нещо МОРАЛА изгуби стойност , така че ако имате списъка с кандидатите ? ами публикувайте го заедно с не моралните прояви на тези личности , или и ТОВА е държавна ;тайна;
бкп

2017.01.17 | 22:16

9
Ми той Радев май не пее ,каквото му каже курнелия
РОБЕРТ

2017.01.17 | 22:15

8
Я гледай господа Реформаторите се сетиха за морал.А защо не попитаха Плевнелиев кой му реди двата служебни кабинета ,е сигурно защото и те участваха на съвещанията в Американското посолство.Иска им се ама този път няма да го редят там а в някой БЪЛГАРСКИ кабинет независимо какъв но БЪЛГАРСКИ.
Асен

2017.01.17 | 22:15

7
То е морално и да върнете откраднатите пари вашата кожа долна продажна
Тъпи

2017.01.17 | 22:14

5
Тъпи кретен-чета! Защо да ви казва? Какво да ви казва? Кои сте вие? Да ви даде списък за оплюване, де гиди мискини с мискини! Делчев, абе какъв човек трябва да е начело на ООН? Според теб - десен политик?! Некадърник тъп! Къде се пръкнахте такива под-ло-ги и ибрици?

2017.01.17 | 22:15

6
мръсен червен помияр

2017.01.17 | 22:14

4
Кой си ти бе гейче, че да ти казва, оди да го духаш
Затворко

2017.01.17 | 22:13

3
Не плачи предварително, а се гответе за избори за да не се затвори вратата на 44 народно събрание пред Вас.

2016.12.22 | 10:53

2
От къде се пръкна този плашипутарник?

2016.12.22 | 09:14

1
седесар ..говори за морал ..боже опази ..КОЙ бута напред това педалче ..това е по интересно ..

Добави коментар

Водещи новини