Валери Симеонов: Поведението на Радев е некомпетентно и страхливо (видео)

Булфото (архив)
share

Поведението на президента Плевнелиев е съвсем нормално и отговорно. Това каза съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов по повод решението на държавния глава да не съставя служебно правителство, след като Реформаторският блок върнаха последния, трети проучвателен мандат за съставяне на кабинет в рамките на 43-то Народно събрание.

Упрек може да има само от хората, на които не им пука за държавата и гледат само партийните си интереси. Кому беше нужно правителство за 20-30 дена? Това би било подигравка с държавността, заяви Симеонов.

Поздравявам президента Плевнелиев за това, че за същия период, за който министър-председателят нямаше нито един верен ход, той просто нямаше грешни решения, подчерта Валери Симеонов.

По думите му поведението на новоизбрания държавен глава Румен Радев е поведение на некомпетентен и страхлив човек. След като журналист репликира Симеонов с думите: "Той ще стане президент все пак на тази страна", съпредседателят на Патриотичния фронт заяви: "Като стане, да не би да стане смел".

Водещи новини

Още новини