Реформаторите искат да дадат шанс на ГЕРБ да осъзнаят грешката си

БНТ
share

Всеки ходи и се разхожда до "Дондуков" 2, взима и връща мандата. В Реформаторския блок надделя мнението да бъдем отговорни, защото твърдо сме убедени, че едно легитимно правителство е много по-добре от служебно правителство. Това каза депутатът Костадин Марков от РБ. 

"Идеята на РБ е да се продължи политиката на това правителство, може и да се смени някой или друг министър. Не е задължително РБ да има министри", коментира той пред БНТ.

По повод отказа на ГЕРБ да участват в ново правителсто, Марков каза: "Ще им дадем още една възможност да осъзнаят, че подаването на оставка беше грешка". В момента РБ прави опит да установи контакт с премиера Борисов и го чака да се завърне от Хитрино. Според Марков предварителните проучвания сочат, че може да има ново мнозинство. В ефит депутатът започна да изброява депутатите, които биха застанали зад ГЕРБ и РБ, като включи в сметките и "Атака".

Костадин Марков отправи критика към изказванията на Радан Кънев, който не спира да напада Реформаторите. "Всичко, което каже той, вече е виц", коментира лаконично депутатът от СДС.

Водещи новини

Още новини