Борисов скочи на БСП: Двойният стандарт и лъжите рано или късно лъсват (обновена)

Булфото (Архив)
share

Излязохме виновни, че сме издействали 200 млн. и вече са ни по сметките. Чакаме и другите. Това каза в началото на правителственото заседание премиерът в оставка Бойко Борисов.

Коментарът му беше в отговор на обвиненията на БСП, че правителството е договорило средства от Европейската комисия за изграждането на три нови бежански центъра.

„Това можахме само да разберем вчера от тази пресконференция. Положихме усилия да дойдат пари в България – дойдоха. Който може, да дойде да докара повече", заяви лаконично Борисов.

Премиерът заяви, че държавническите решения не са популистки, не са много приемливи в първия момент, но времето показва, че са правилни.

„Ние по тези теми многократно сме искали да има разбиране, защото самите европейски социалисти гласуваха в парламента за много по-меки мерки от нашите… Двойният стандарт, лъжите, измамите рано или късно лъсват, като при референдума. Всички мислеха, че това е атака срещу нас, а то е срещу държавността", отсече Борисов.

Премиерът в оставка си спомни участие в предаването "На четири очи", където обясни какви са рисковете от националното допитване.

"Госпожа Нинова на Консултативния съвет каза, че не са говорили за рисковете, защото тогава били в предизборна кампания… Сиреч, когато е предизборна кампания – може да лъже, когато не е предизборна кампания, може и да търси помирение. Не че не съм за помирение, не че не съм за национална отговорност, но не можеш да рушиш, рушиш, рушиш и когато трябва да градиш, да кажеш: „Ама ха сега всички да градим”. Ние поемахме пасивите на проевропейската си политика, това, което всички ние, хуманните европейски демократи прилагаме”, каза министър-председателят.

Водещи новини

Още новини